Arsip Kuno Berhuruf Pegon: al-Qanun al-Asasiy Jam'iyah Nahdlatu Subbanul Muslimin, Citangkil-Cilegon 1931


  1. Al-Qanun Al-Asasiy
  2. Jam’iyah Nahdlatu Syubbanul Muslimin
  3. Citangkil
  4. Fasal 1
  5. Jam’iyah iki diarani Nahdlatu Syubbanul Muslimin jumeneng ing dalem permulaan
  6. ing Kampung Citangkil, Desa Warnasari, Onder Distrik Pulo Merak, Distrik
  7. Cilegon, Kabupaten Serang, Karesidenan Banten anggo 29 tahun lawase awit
  8. saking dina Ahad tanggal 21 Juni 1931 pada kelawan 4 Safar 1350.
  9. Fasal 2
  10. Maqshude Jam’iyah arep nguwataken ngemajukaken agama Islam Ahlu Sunnah
  11. wal Jama’ah.
  12. Fasal 3
  13. Anggo ngehasilaken maqshud iku mangka Jam’iyah arep ikhtiyar:
  14. Ngakehaken madrasah-madrasah.
  15. Gawe kutub khonah yaiku ngumpulaken kitab-kitab nyawes wong kang suka muthala’ah.
  16. Gawe rumah miskin lan yatim.
  17. Nulungi muslimin kang nandang bahla ghede.
  18. Fasal 4
  19. Nafaqah Jam’iyah diambil saking:
  20. Entry yaiku pembayaran buka pintu anggo manjing lid.
  21. Kontribusi yaiku pembayaran enggal wulan

Twitter


Facebook


Tentang Kami


Statistik Kunjungan